Colormat Bando Classic

Beschrijving

De Colormat Bando Classic heeft uitgefreesde groeven die 2 mm diep en 8 mm breed zijn. Die creëren het effect van een houten of kunststof lattenwerk. De plaat is beschikbaar in 11 kleuren van het Colormat Classic assortiment.

In de massa gekleurd

Colormat Bando gevelplaten worden volledig in de massa gekleurd en afgewerkt met een hydrofobering. Doordat de platen in de massa gekleurd zijn krijgen de randen dezelfde look als de zichtzijde van de plaat voor een perfecte uitstraling.

Uniek reliëf

Colormat Bando gevelplaten worden gekenmerkt door een lijnenspel. Deze lijnen zijn 2mm diep en 8mm breed waardoor een prachtig reliëf wordt gecreëerd. Dit reliëf geeft een dynamische hedendaagse look aan de gevelplaten.

Creatieve vrijheid

Colormat Bando Classic biedt u volledige creatieve vrijheid met zijn 11 verschillende kleuren. De platen kunnen in verschillende richtingen worden geplaatst om zo een unieke lijnenstructuur te creëren.

Kwaliteit

Colormat voldoet aan de voorschriften van de Europese norm EN 12467:2004 ‘Vlakke platen van vezelcement – Productspecificaties en beproevingsmethoden’ Op elke verpakking zit een CE-label met de relevante kwaliteitscriteria.

Brandveiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste prioriteiten bij SVK. De platen behoren tot de brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1 “Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen”. Concreet betekent dit dat onze gevelplaten slechts een zeer beperkte bijdrage tot de brand kunnen leveren en dat getest onder de meest strenge omstandigheden. In geval van brand is er slechts een beperkte rookontwikkeling en kunnen er geen brandende deeltjes van onze platen naar beneden vallen. Bij het ontwerp van een brandwerende wand of brandwerend plafond dient men ook steeds rekening te houden met de volledige opbouw van het element en aandacht te schenken aan de brandveiligheid van de andere gebruikte materialen, zoals isolatie, het montagesysteem, de onderlinge aansluitingen tussen de materialen.

technische informatie

Afmetingen (gekantrecht)

Lengte x breedte: 3050 x 1220 mm of 2500 x 1220 mm

Dikte: 10 mm

Fysieke eigenschappen (EN12467)

Volumegewicht (ovendroog): 1600 ± 50 kg/m³

Gewicht per m²: ± 18.00 kg

Buigsterkte (EN 12467)

Klasse: 5

Brandgedrag (EN 13501-1)

Klasse: A2-s1, d0

Specificaties