Ursa glaswol rol Hometec 40; 150mm

36,06
43,63 incl. btw
Beschrijving

Een onbeklede glaswolplaat in rolvorm, voorzien van markeringen om zodoende snel en eenvoudig op maat te snijden.

Toepassing
Thermische en akoestische isolatie van hellende daken of zoldervloeren bij nieuwbouw en renovatie. Kan ook worden toegepast in houtskeletbouw en prefabconstructies.

Eigenschappen   Eenheid Norm
Warmtegeleidingscoëfficiënt (lD) 0,035 W/(mK) EN 12667
Volumieke massa 22-24 kg/m3  
Brandgedrag A1   EN 13501-1
Treksterkte (parallel) ≥ 2x massa eigen gewicht kPa EN 1608
Dimensionele stabiliteit na blootstelling aan warmte en vocht DS(TH) - geen wijzigingen   EN 1604
Dampdiffusie weerstandsgetal (μ) MU 1   EN 12086
CE-markering MW-EN 13162-T2-DS(T+)    

 

Verwerking

Isolatie met URSA Hometec
Om de dakconstructie vanuit bouwfysisch oogpunt probleemloos te laten functioneren, moet deze een blijvende thermische kwaliteit hebben en mag er zeker geen schade optreden ten gevolge van inwendige en oppervlaktecondensatie. Om aan vorige eisen tegemoet te komen, moet er gezorgd
worden voor een correcte constructieopbouw en detaillering, een aangepaste materiaalkeuze en een verzorgde uitvoering.

Na het afmeten van de afstand tussen de kepers of gordingen versnijdt men de URSA® Hometec plaat 1 à 2 cm breder dan de opgemeten breedte. De merkstrepen laten toe om met behulp van een scherp mes, recht en nauwkeurig te versnijden. Men drukt de URSA® Hometec-platen tussen de kepers waardoor de plaat zichzelf vastklemt, zonder bijkomende mechanische bevestiging. Men bekomt overal een perfecte aansluiting zodat thermische verliezen of koudebruggen worden uitgesloten. Voor het bekomen van een lucht- en dampdichte afwerking is het aangewezen om een dampscherm aan de warme zijde van de isolatie te voorzien. De overlappingen (ca. 10 cm) en aansluitingen van het lucht- en dampscherm worden lucht- en dampdicht afgewerkt.

Door het feit dat het grootste warmteverlies gebeurt door het dak, is het zeer belangrijk dat de isolatie voldoende dik (minimum 12 cm) wordt genomen. Bij renovatie komt het echter voor dat de dikte van de daksparren maar 6 of 8 cm is. Hier is het mogelijk om een bijkomende lattenstructuur dwars op het bestaande dakgebinte aan te brengen en er een tweede isolatielaag tussen te klemmen of af te werken met URSA® 12 (dwarslatten op regelmatige afstand). 

Kwaliteit
URSA GEO wordt permanent intern en extern gecontroleerd. Naast de verplichte CE-markering blijft URSA zijn glaswol ook onderwerpen aan nationale goedkeuringsvereisten zoals ATG en KOMO. Die vrijwillige nationale goedkeuringen verzekeren op kwaliteit voor zijn gebruikers.
URSA GEO is volkomen veilig voor gebruik en is EUCEB-gecertificeerd.

Specificaties
  • Gewicht
    3 kg
  • ean
    7424952385320