Duurzaam bouwen is al jarenlang een belangrijk begrip in de bouwwereld. Goede, praktische en isolerende bouwmaterialen zijn niet meer weg te denken. De ontwikkeling in duurzame bouwproducten neemt de laatste jaren een sneltreinvaart. Lees in dit artikel welke producten perfect aansluiten bij duurzaam bouwen en waarom deze producten zo populair zijn. 

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Het omvat onder andere hoe de bouwmaterialen geproduceerd zijn, de manier waarop gebouwd wordt en natuurlijk ook de manier waarop het gebouwde object gebruikt wordt. Hoe beter de isolatiewaarde van de panden, hoe minder energie er verbruikt wordt. Kuras biedt veel bouwmaterialen voor dak, wand en gevel, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. 

Energieverlies door slecht of niet geïsoleerde wanden 

Een goede isolatiewaarde van wanden is belangrijk. Tot 25% van de opgewekte energie verdwijnt namelijk via niet of slecht geïsoleerde wanden. Gevelisolatie voorkomt daarnaast koudebruggen en schimmelvorming. Uiteraard zorgt goede isolatie ook voor een optimaal binnenklimaat. Het is mogelijk om een gevel bij de binnenmuur of de buitenmuur te isoleren. 

Mooie én duurzame gevelafwerking 

Spouwisolatie is een must bij het bouwen en renoveren van panden en woningen. De vraag naar duurzame gevelafwerking die mooi, praktisch en ook nog eens toepasbaar is in combinatie met isolatiemateriaal wordt steeds groter. 

Tijdloos mooie gevels 

Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren bij het bouwen van woningen is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw populair. Karakteristieke jaren dertig woningen werden in die tijd veel voorzien van houten gevelafwerking. Ook in de agrarische sector was hout in de vorige eeuw een belangrijk product om gevels mee te verfraaien. Hooischuren en loodsen werden in die tijd voorzien van houten planken. 

Na al die jaren is een houten gevelafwerking nog altijd prachtig. Praktisch is het daarentegen allerminst. Hout brengt nogal wat onderhoud met zich mee en dat is tijdrovend en kostbaar.  Fabrikanten speelden daarom slim in op het ontwikkelen van kunststof planken, die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout. 

Dergelijke planken behoeven weinig onderhoud. Houtrot is niet meer mogelijk en woningeigenaren en agrariërs besparen een hoop schilderkosten. Toch zit er ook een groot nadeel aan dit soort kunststof planken en panelen: ze zijn namelijk niet gemaakt van natuurlijke materialen.  

Gevelbekleding van natuurlijke materialen 

Natuurlijke materialen en kleuren zijn een graag geziene trend bij onder andere architecten. Dat gevelbekleding naast mooi ook duurzaam is, bewijst Cedral. De fabrikant biedt een prachtig alternatief voor traditionele houten gevelbekleding

Cedral gelooft rotsvast in mooie en duurzame woningen. Om die reden ontwikkelt het bedrijf gevelbekleding die een leven lang meegaat én ook nog eens gemaakt is van natuurlijke materialen. 

Het geheim van Cedral 

De gevelbekleding van Cedral is gemaakt van vezelcement. Een product dat ontstaan is uit een combinatie van wetenschap en natuurlijke materialen. Dit milieuvriendelijke materiaal is gemaakt van cement, cellulose, synthetische vezels en water. 

Dat Cedral gevelbekleding maakt van vezelcement is een groot pluspunt op het gebied van duurzaamheid. Toch zijn er nog meer voordelen, namelijk;

  • Nooit meer schilderen.
  • Een uitgebreid pakket aan kleuren. En verkrijgbaar met en zonder houtnerf. 
  • Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk.
  • Zeer onderhoudsvriendelijk: enkel water en zeep is nodig om de planken te wassen.
  • Vormvast: de planken krimpen niet en zetten niet uit door temperatuurwisselingen of vocht. 
  • Makkelijk te plaatsen.
  • Brandveilig, geluidsisolerend en bestand tegen water en ongedierte. 
  • Zowel geschikt voor nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten. 

Snelle levertijd bij Kuras 

Kuras biedt het complete pakket voor gevelafwerking met Cedral. Van praktische startprofielen tot voegband: alle producten zijn verkrijgbaar in onze webshop. De gevelbekleding van Cedral is bij Kuras verkrijgbaar in veel kleuren. Wij leveren snel en denken graag mee over de hoeveelheid materiaal dat u nodig heeft. 

Brandveiligheid in combinatie met gevelafwerking 

De gevelafwerking van Cedral is gemaakt van brandveilig materiaal. Toch is het belangrijk om al tijdens het isoleren van een woning rekening te houden met de brandklasse. Bij het bouwen van woningen is het namelijk verplicht om hier rekening mee te houden. 

Gaat u zelf aan de slag met gevelisolatie in combinatie met gevelafwerking? Kies dan voor Recticel - Powerwall® isolatiemateriaal. Dit product biedt namelijk een hoge isolatiewaarde en heeft daarnaast ook nog de geëiste brandveiligheid voor de woningbouw. 

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op. We helpen u graag!