kantplanken

De geïsoleerde Kantplank bestaat uit een 8 of 10 mm dik grijze cementplaat verlijmd op een XPS isolatieplaat. De kopse kant is voorzien van een sponning verbinding. Deze verbinding zorgt ervoor dat de kantplanken perfect op elkaar aansluiten. XPS is ongevoelig voor vocht en beschikt over een goede isolerende werking. Daarnaast is XPS rot- en  schimmelvrij.

Lees verder
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geïsoleerde kantplanken

Geïsoleerde kantplanken dienen als koudebrug isolatie; ze worden geplaatst om koudebruggen op te heffen in vloerconstructies. Denk bijvoorbeeld aan de overgang tussen kozijn en metselwerk of fundering. Kantplanken worden daarom vooral gebruikt als afwerking onder raam- en deurkozijnen en schuifpuien. Ze worden toegepast op de fundering of het metselwerk ter hoogte van het maaiveld. Bij loodsenbouw worden kantplanken vaak geheel rondom gebruikt, tussen het stalen profiel en de gevelbekleding om zo koudebruggen te voorkomen

Voordelen van XPS kantplank:

  • Geen koudebruggen door sponning aansluiting
  • Bestand tegen vocht en rotten  
  • Hoge isolatiewaarde

De XPS Kantplank heeft een afmeting van 1250x200x50mm en is verlijmd met een 8 of 10mm dikke cementplaat. De XPS kantplanken zijn per stuk te bestellen. Meer eigenschappen vindt u in de specificatietabel.

Bij plaatsing onder gevelsystemen worden geïsoleerde kantplanken tegen de achter constructie oftewel de zijkant van de betonvloer verlijmd. Dit kunt u doen met cementgebonden tegellijm, met een universele PU-lijm of met een high tack lijmkit.

Komen de geïsoleerde kantplanken meer dan 35% boven het maaiveld uit of zijn ze 400mm of hoger, dan dient u de kantplanken ook mechanisch te bevestigen. Gebruik hier inslagpluggen of betonschroeven voor.