Afbeelding

Kuras, alles voor dak, wand en gevel

Kuras is een gespecialiseerde bouwmaterialen groothandel voor de utiliteits-, woning-, agrarische- en industriële bouw. Groothandel Kuras levert al meer dan 15 jaar haar materialen vanuit het hart van Nederland, Barneveld, voor de industriële- en agrarische bouw. De vezelcement golfplaten en bijbehorende lichtplaten, sandwichpanelen, isolatieproducten, staalplaten, dakbedekking en alle materialen voor montage en afwerking betrekken we via vaste, betrouwbare leveranciers. Wij leveren desgevraagd direct op de bouwplaats, maar vanuit ons grote magazijn kan kunnen we snel en flexibel bijleveren of onze klanten halen het af. En, als het moet, zelfs buiten kantooruren. Dat is een van de grote voordelen van Kuras.

Groot assortiment voor panden, hallen en stallen


Een ander pluspunt is ons enorme assortiment. De standaardproducten voor bedrijfspanden, hallen en stallen hebben we op voorraad, maar Kuras’ kracht is daarnaast dat we maatwerk kunnen bieden. En dan gaat het niet alleen om golfplaten, isolatie, sandwichpanelen of profielplaten, maar ook om de toebehoren voor een keurige afwerking van een pand. Met deze diepte in het assortiment onderscheidt Kuras zich van de concurrentie en zijn we veel meer dan zomaar een bouwmarkt. Kuras is dé specialist in dak en wand. Elk montagebedrijf, elke skeletbouwer, iedere dakdekker of particulier vindt bij ons het totale pakket. Een ander voordeel: doordat de bouwer maar een aanspreekpunt heeft, sluiten de producten goed bij elkaar aan en koopt hij efficiënt in.

Afbeelding
Afbeelding

Moderne specialist voor dak, wand en gevel


De bedrijfsnaam Kuras betekent schild. De groothandel richt zich dan ook specifiek op de schil van het agrarische of industriële gebouw. Dankzij onze deskundige teamleden weet Kuras precies wat de markt vraagt en wat de ontwikkelingen zijn. Daarnaast richten we ons op de geventileerde gevel in de utiliteits- en woningbouw. Ook in deze tak binnen de bouwwereld zijn we als specialisatie aangemerkt. Zo kunnen we als specialist de isolatie- en gevelbeplating aanleveren voor de geventileerde gevel.

Betrouwbare partners

Onze samenwerking met toonaangevende producenten stelt ons in staat een breed gamma aan kwalitatief hoogwaardige producten op te verzorgen.

Kuras werkt al jaren samen met deze topproducenten in de bouwwereld. Voor de (vezelcement)golfplaten en bijbehorende hulpstukken werkt Kuras al jaren samen met SVK en Eternit.

Een betrouwbare partner in isolatieproducten is Recticel. Voor het platte dak en bouwen we op de Powerdeck F en Eurothane Silver in de agrarische bouw isoleren we met Powerline en DuPanel X.

In de hallen- en stallenbouw wordt het gebruik van stalen sandwichpanelen steeds populairder. En dat is niet verrassend. Sandwichpanelen zijn gewilde dak- en gevelbekleders in de agrarische- en industriële bouw; zowel in de nieuwbouw als bij renovatie. Uitgebreide mogelijkheden in profileringen, diktes, coatings en kleuren bieden zowel de opdrachtgever als montage-en aannemersbedrijven veel voordelen. 

Kuras heeft ervoor gekozen op het gebied van sandwichpanelen samen te werken met de meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van sandwichpanelen; SAB,Kingspan en REX.

Voor de materialen in de gevel werken we samen met Eternit Equitone, Eternit Cedral en Leien, Swisspearl en SVK gevelpanelen