Lichtstraat

Met een aluminium lichtstraat brengt u natuurlijk licht vanuit uw dak. Kuras heeft zowel de mogelijkheid om een aluminium lichtstraat als een polycarbonaat lichtstraat op maat voor u te maken.

Lees verder

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lichtstraat van polycarbonaat en aluminium

Alumon lichtstraten bestaan uit aluminium onder- en bovenprofielen waarin platen polycarbonaat zijn gemonteerd. Deze polycarbonaat platen zijn meerwandig, waardoor ze warmte beter kunnen weren dan enkelwandige platen. Daarnaast zijn ze beschikbaar in heldere en opale varianten. De opale variant is qua lichtdoorlating en zichtpercentage te vergelijken met melkglas. De stevige aluminium constructie is zelfdragend, wat montage een stuk eenvoudiger maakt.

Lichtstraat op een plat dak

Een lichtstraat is ideaal om te plaatsen op een plat dak. Zo brengt u natuurlijk zonlicht in uw pand, wat optimaal naar binnen kan schijnen dankzij het platte dak. Doordat u bij Kuras een lichtstraat op maat kunt bestellen kunt u hem perfect passend laten maken voor uw plat dak. Uiteraard zijn deze lichtstraten ook te monteren op een hellend dak of een zadeldak.

Lichtstraat op een uitbouw

Wilt u meer lichtinval creëren in uw nieuwe uitbouw? Dan is een lichtstraat op het dak een goede optie. Veel uitbouwen hebben beperkte ruimte voor raampartijen, maar wel een plat dak waar een lichtstraat perfect bij past. Ook voor veranda's en terrassen is een lichtstraat een mooie keuze.

Lichtstraat als een overkapping

Wilt u een overkapping creëren zonder dat u zonlicht verliest? Dan is een lichtstraat een goede keuze. Een lichtstraat als overkapping geeft u bescherming tegen de elementen, zonder dat de overkapping teveel in het zicht staat. Een lichtstraat is ook te integreren in het dak van een overkapping voor een strakker resultaat.

Kosten lichtstraat

De prijs van een lichtstraat is afhankelijk van het formaat lichtstraat wat u wilt laten maken en van welk materiaal het gemaakt wordt. Er is daarom geen vaste prijs voor een lichtstraat te geven. Bespreek uw budget en uw wensen met een van onze adviseurs en wij geven u een passend advies.

Veelgestelde vragen
Wat kost een lichtstraat?

Lichtstraten worden verkocht vanaf ongeveer €109 euro per m1.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat van Alumon bestaat uit een aluminium zelfdragende constructie met daarbij vlakke, meerwandig polycarbonaat platen in helder of opaal. De 4-wandige polycarbonaat kanaalplaten zijn 10 mm dik en zijn verkrijgbaar in helder (69% lichtdoorlaat) en opaal (57% lichtdoorlaat). Door de combinatie van de aluminium zelfdragende constructie en de sterke polycarbonaat kanaalplaten, kan een vrije overspanning van 1 tot 4,5 meter gerealiseerd worden.