Golfplaten

Kuras is de grootste dealer van Eternit en SVK vezelcement golfplaten in de Benelux. Golfplaten worden veel gebruikt voor de hellende daken van stallen, opslagruimtes, bedrijfshallen, tuinschuren, bergingen en andere (bedrijfs)panden.  Ze zijn sterk, goed te bevestigen en in veel gevallen de voordeligste oplossing.

Lees verder
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-26 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ruime keuze uit kleuren en maatvoeringen

  Advies en
  een offerte op maat?

  • Snelle levering uit voorraad
  • Eenvoudig retourneren
  • Vragen? bel +31 (0) 342 442 828
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-26 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doorzichtige golfplaten

Voor bouwwerken waarin het belangrijk is dat er daglicht naar binnen valt, kunnen doorzichtige golfplaten een uitkomst zijn. Kuras beschikt daarom over een ruim voorraadprogramma dubbelwandige en enkelwandige polycarbonaat lichtplaten. Deze golfplaten zijn ook verkrijgbaar in PVC en polyester.

Onderhoudsarme golfplaten

Golfplaten bestaan voor een groot deel uit vezelcement. Dit is een combinatie van kunststof vezels en cement. Vezelcement golfplaten zijn vochtregulerend, roestbestendig en onderhoudsarm. In de golfplaten is de asbest vervangen door de kunststof vezels. Dit zorgt dat de golfplaten na gebruik altijd weer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Kortom, bijzonder milieuvriendelijk én duurzaam.

Brandwerende en geluidsisolerende golfplaten        

De golf in het materiaal zorgt ervoor dat een golfplaat bijzonder sterk is. Het materiaal blijft lang vormvast en heeft onder alle weersomstandigheden een lange levensduur, zodat het een van de meest duurzame dakbedekkingen is. Bovendien zorgen de ronde vormen ervoor dat het geluid van regendruppels of hagelstenen gedempt wordt. Een golfplaat bevat daarnaast nauwelijks brandbare materiaal, waardoor de uitbreiding van een eventuele brand tegen wordt gegaan.

Vezelcement golfplaten van Eternit en SVK

Veel mensen noemen golfplaten ook wel Eternit platen, naar de bekende producent in het Overijsselse Goor. Daar werken zo’n 150 mensen aan kwalitatief uitmuntende platen gemaakt van vezelcement. De fabriek is een moderne werkplaats, waar goed rekening wordt gehouden met het milieu.


Het Belgische SVK is een fabrikant die niet voor onder doet voor deze Overijsselse producent. De vezels die samen met het beton de bestanddelen van de golfplaten vormen, zijn zorgvuldig geselecteerd en zorgen voor perfecte kwaliteit, comfort en veiligheid. Door de gedegen marktkennis is SVK altijd precies op de hoogte van wat er op de bouwplaats nodig is.

Golfplaten kopen: kies voor de kwaliteit en snelle levering van Kuras

Advies nodig bij het kopen van uw vezelcement golfplaten voor dak en/of wand? De persoonlijke productadviseur van Kuras helpt u graag verder. Of u nu in de agrarische sector, industriële sector of in de woningbouw werkt, dat maakt niet uit.

We hebben alle grote merken golfplaten op voorraad in ons magazijn in Kootwijkerbroek. Niet alleen leveren we deze golfplaten zelf, ook helpen we u graag aan alle golfplaat toebehoren, zoals nokken, windveren en bouten. Kuras staat garant voor een snellere levering. Bestelt u vandaag, dan leveren we morgen en kunt u ermee aan de slag.

Veelgestelde vragen
Hoe leg ik golfplaten?

Golfplaten legt u op de volgende wijze:

 1. Bereken het aantal golfplaten
 2. Zorg voor een stevige en schone ondergrond
 3. Bepaal de plek waar de golfplaten moeten komen
 4. Span een touw om de hoogte van de platen te bepalen
 5. Bevestig de golfplaat met golfplaatschroeven
 6. Breng kit aan op de rand van de golfplaat voor een waterdichte constructie
 7. Bevestig de volgende golfplaten op dezelfde manier
 8. Bevestig de scharniernokken met golfplaatschroeven
 9. Bevestig de windveren met golfplaatschroeven
 10. Bevestig de golfprofielen
Hoe zaag je golfplaten?

Voor het zagen van golfplaten heeft u een hand- of elektrische zaag nodig.

Handzaag

Indien u een handzaag gebruikt moet het blad 6-8 tanden per centimeter hebben. U dient daarbij rustig te zagen onder een kleine hoek.

Elektrische zaag

Bij een elektrische zaag kunt u het beste een 40/60 diamantblad gebruiken. Zaag op een gemiddelde en constante snelheid voor het beste resultaat. Zo voorkomt u trillingen en spanningen. Zaagt u niet op de juiste wijze? Dan kan de plaat helaas kapot gaan. Ook bij hoge of lage temperaturen dient u extra goed op te letten.

Hoeveel weegt een golfplaat?

Een vezelcement golfplaat weegt ca. 14 kg per m². Een kunststof golfplaat weegt 6,15 kg per m². Een driewandige, lichtdoorlatende golfplaat weegt 2 kg per m².