Golfplaten

Kuras is de grootste dealer van Eternit en SVK vezelcement golfplaten in de Benelux. Golfplaten worden veel gebruikt voor de hellende daken van stallen, opslagruimtes, bedrijfshallen, tuinschuren, bergingen en andere (bedrijfs)panden.  Ze zijn sterk, goed te bevestigen en in veel gevallen de voordeligste oplossing.

Lees verder
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ruime keuze uit kleuren en maatvoeringen

  Advies en een
  offerte op maat?

  • Snelle levering uit voorraad
  • Eenvoudig retourneren
  • Vragen? bel +31 (0) 342 442 828
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doorzichtige golfplaten

Voor bouwwerken waarin het belangrijk is dat er daglicht naar binnen valt, kunnen doorzichtige golfplaten een uitkomst zijn. Kuras beschikt daarom over een ruim voorraadprogramma dubbelwandige en enkelwandige polycarbonaat lichtplaten. Deze golfplaten zijn ook verkrijgbaar in PVC en polyester.

Onderhoudsarme golfplaten

Golfplaten bestaan voor een groot deel uit vezelcement. Dit is een combinatie van kunststof vezels en cement. Vezelcement golfplaten zijn vochtregulerend, roestbestendig en onderhoudsarm. In de golfplaten is de asbest vervangen door de kunststof vezels. Dit zorgt dat de golfplaten na gebruik altijd weer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Kortom, bijzonder milieuvriendelijk én duurzaam.

Brandwerende en geluidsisolerende golfplaten        

De golf in het materiaal zorgt ervoor dat een golfplaat bijzonder sterk is. Het materiaal blijft lang vormvast en heeft onder alle weersomstandigheden een lange levensduur, zodat het een van de meest duurzame dakbedekkingen is. Bovendien zorgen de ronde vormen ervoor dat het geluid van regendruppels of hagelstenen gedempt wordt. Een golfplaat bevat daarnaast nauwelijks brandbare materiaal, waardoor de uitbreiding van een eventuele brand tegen wordt gegaan.

Vezelcement golfplaten van Eternit en SVK

Veel mensen noemen golfplaten ook wel Eternit platen, naar de bekende producent in het Overijsselse Goor. Daar werken zo’n 150 mensen aan kwalitatief uitmuntende platen gemaakt van vezelcement. De fabriek is een moderne werkplaats, waar goed rekening wordt gehouden met het milieu.


Het Belgische SVK is een fabrikant die niet voor onder doet voor deze Overijsselse producent. De vezels die samen met het beton de bestanddelen van de golfplaten vormen, zijn zorgvuldig geselecteerd en zorgen voor perfecte kwaliteit, comfort en veiligheid. Door de gedegen marktkennis is SVK altijd precies op de hoogte van wat er op de bouwplaats nodig is.

Golfplaten kopen: kies voor de kwaliteit en snelle levering van Kuras

Advies nodig bij het kopen van uw vezelcement golfplaten voor dak en/of wand? De persoonlijke productadviseur van Kuras helpt u graag verder. Of u nu in de agrarische sector, industriële sector of in de woningbouw werkt, dat maakt niet uit.

We hebben alle grote merken golfplaten op voorraad in ons magazijn in Kootwijkerbroek. Niet alleen leveren we deze golfplaten zelf, ook helpen we u graag aan alle golfplaat toebehoren, zoals nokken, windveren en bouten. Kuras staat garant voor een snellere levering. Bestelt u vandaag, dan leveren we morgen en kunt u ermee aan de slag.