Kuras is vanwege de bouwvak gesloten van 5 tot en met 9 augustus - Zetwerk kan niet geleverd worden tussen 29 juli en 16 augustus - Houdt rekening met langere levertijden rondom de vakantie - Vanaf 12 augustus staat Kuras weer voor u klaar!

Golfplaten

Kuras is de grootste dealer van Eternit en SVK vezelcement golfplaten in de Benelux. Golfplaten worden veel gebruikt voor de hellende daken van stallen, opslagruimtes, bedrijfshallen, tuinschuren, bergingen en andere (bedrijfs)panden.  Ze zijn sterk, goed te bevestigen en in veel gevallen de voordeligste oplossing.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 34

Van hoog naar laag sorteren
 1. Ruime keuze uit kleuren en maatvoeringen

  Advies en
  een offerte op maat?

  • Snelle levering uit voorraad
  • Eenvoudig retourneren
  • Vragen? bel +31 (0) 342 442 828
Pagina
per pagina

Voordelen van golfplaten

Golfplaten zijn voorzien van uitstekende brandwerende eigenschappen. Ook werken ze vochtregulerend, ze zijn daardoor goed bestand tegen luchtvochtigheid en houden condensvorming tegen. Dat komt door de dampopen structuur. 

Voordelen van golfplaten:

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding;
 • Lange levensduur;
 • Duurzaam;
 • Vochtregulerend;
 • Transparant verkrijgbaar;
 • Makkelijk te plaatsen;
 • Veel toepassingsmogelijkheden. 

Brandwerende en geluidsisolerende golfplaten        

golfplaat zwart

De golf in het materiaal zorgt ervoor dat een golfplaat bijzonder sterk is. Het materiaal blijft lang vormvast en heeft onder alle weersomstandigheden een lange levensduur, zodat het een van de meest duurzame dakbedekkingen is. Bovendien zorgen de ronde vormen ervoor dat het geluid van regendruppels of hagelstenen gedempt wordt. Een golfplaat bevat daarnaast nauwelijks brandbare materiaal, waardoor de uitbreiding van een eventuele brand tegen wordt gegaan.

De verschillende type golfplaten

 Kuras biedt een groot assortiment aan golfplaten van vezelcement, polycarbonaat golfplaten, lichtdoorlatende golfplaten en kunststof dakplanplaten.

Vezelcement golfplaten: onderhoudsarm

Golfplaten bestaan voor een groot deel uit vezelcement. Dit is een combinatie van kunststof vezels en cement. Vezelcement golfplaten zijn vochtregulerend, roestbestendig en onderhoudsarm. In de golfplaten is de asbest vervangen door de kunststof vezels. Dit zorgt dat de golfplaten na gebruik altijd weer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Kortom, bijzonder milieuvriendelijk én duurzaam.

Polycarbonaat golfplaten

Polyester golfplaten zijn flexibel, slijtvast en ze zijn goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Deze transparante, kunststof golfplaten zijn populaire golfplaten die onder andere veel worden gebruikt voor het overkappen van een terras of carport. Ook worden dit type golfplaten vaak gebruikt als dakbedekking voor schuren. Nog een belangrijke eigenschap van kunststof golfplaten: ze zijn bestand tegen chemicaliën. 

Lichtdoorlatende, doorzichtige golfplaten

Voor bouwwerken waarin het belangrijk is dat er daglicht naar binnen valt, kunnen doorzichtige golfplaten een uitkomst zijn. Kuras beschikt daarom over een ruim voorraadprogramma dubbelwandige en enkelwandige polycarbonaat lichtplaten. Deze golfplaten zijn ook verkrijgbaar in PVC en polyester.

Kunststof dakplanplaten

De voordelen van kunststof dakpanplaten zijn groot. Het is een voordelige en onderhoudsvrije manier van dakbedekking. De voordelen van kunststof dakpanplaten op een rijtje:

 • Kunststof dakpanplaten zijn licht van gewicht, waardoor ze ook voor minder sterke dakconstructies kunnen worden toegepast;
 • Kunststof dakpanplaten zijn snel en gemakkelijk te plaatsen. Grotere oppervlakten kunnen hierdoor snel worden voorzien van dakbedekking;
 • Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Kunststof dakpanplaten zijn van hoge kwaliteit en hebben tegelijkertijd een scherpe prijs;
 • Kunststof dakpanplaten hebben een lange levensduur. Dankzij de hoge kwaliteit hebben kunststof dakpanplaten een levensduur van 30 tot soms wel 60 jaar;
 • Kunststof dakpanplaten kunnen op veel verschillende daktypen worden geplaatst. Met een minimale helling van 10 graden kunnen veel daktypen worden voorzien van kunststof dakpanplaten.

Bekijk alle kunststof dakpanplaten van Kuras in onze webshop. Vragen over dakpanplaten? Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Golfplaten voor het dak

Op zoek naar waterdichte dakbedekking voor een schuur, berging of bedrijfspand? Dan zijn golfplaten wellicht een geschikte optie. Golfplaten zijn waterdicht, ontzettend stevig en ook nog eens verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals vezelcement en polycarbonaat. 
Een golfplaten dak is daarbij eenvoudig en voordelig te realiseren. Golfplaten worden veel gebruikt in de agrarische sector. De relatief lage prijs is hier een belangrijke reden van. Er bestaat geen goedkopere vorm voor dakbedekking voor hellende daken dan een dak van golfplaten. Een ander groot voordeel: een golfplaten dak behoeft weinig onderhoud. Daardoor worden golfplaten veel toegepast op daken van schuren, loodsen, hallen, bergingen en overkappingen, zoals carports. Golfplaten voor daken bieden vele voordelen. Ze zijn onder andere asbestvrij, geluiddempend, recyclebaar, ammoniakbestendig, duurzaam, brandwerend, voordelig in aanschaf, hoog belastbaar en onderhoudsarm. 

Merken golfplaten: Eternit en SVK

Veel mensen noemen golfplaten ook wel Eternit platen, naar de bekende producent in het Overijsselse Goor. Daar werken zo’n 150 mensen aan kwalitatief uitmuntende platen gemaakt van vezelcement. De fabriek is een moderne werkplaats, waar goed rekening wordt gehouden met het milieu.

golfplaten voorraad SVK


Het Belgische SVK is een fabrikant die niet voor onder doet voor deze Overijsselse producent. De vezels die samen met het beton de bestanddelen van de golfplaten vormen, zijn zorgvuldig geselecteerd en zorgen voor perfecte kwaliteit, comfort en veiligheid. Door de gedegen marktkennis is SVK altijd precies op de hoogte van wat er op de bouwplaats nodig is.

Nieuwe golfplaten kopen: kies voor de kwaliteit en snelle levering van Kuras

Advies nodig bij het kopen van uw vezelcement golfplaten voor dak en/of wand? De persoonlijke productadviseur van Kuras helpt u graag verder. Of u nu in de agrarische sector, industriële sector of in de woningbouw werkt, dat maakt niet uit.

We hebben alle grote merken golfplaten op voorraad in ons magazijn in Kootwijkerbroek. Niet alleen leveren we deze golfplaten zelf, ook helpen we u graag aan alle golfplaat toebehoren, zoals nokken, windveren en bouten. Kuras staat garant voor een snellere levering. Bestelt u vandaag, dan leveren we morgen en kunt u ermee aan de slag.

Veelgestelde vragen
Hoe leg ik golfplaten?

Golfplaten legt u op de volgende wijze:

 1. Bereken het aantal golfplaten
 2. Zorg voor een stevige en schone ondergrond
 3. Bepaal de plek waar de golfplaten moeten komen
 4. Span een touw om de hoogte van de platen te bepalen
 5. Bevestig de golfplaat met golfplaatschroeven
 6. Breng kit aan op de rand van de golfplaat voor een waterdichte constructie
 7. Bevestig de volgende golfplaten op dezelfde manier
 8. Bevestig de scharniernokken met golfplaatschroeven
 9. Bevestig de windveren met golfplaatschroeven
 10. Bevestig de golfprofielen
Hoe zaag je golfplaten?

Voor het zagen van golfplaten heeft u een hand- of elektrische zaag nodig.

Handzaag

Indien u een handzaag gebruikt moet het blad 6-8 tanden per centimeter hebben. U dient daarbij rustig te zagen onder een kleine hoek.

Elektrische zaag

Bij een elektrische zaag kunt u het beste een 40/60 diamantblad gebruiken. Zaag op een gemiddelde en constante snelheid voor het beste resultaat. Zo voorkomt u trillingen en spanningen. Zaagt u niet op de juiste wijze? Dan kan de plaat helaas kapot gaan. Ook bij hoge of lage temperaturen dient u extra goed op te letten.

Hoeveel weegt een golfplaat?

Een vezelcement golfplaat weegt ca. 14 kg per m². Een kunststof golfplaat weegt 6,15 kg per m². Een driewandige, lichtdoorlatende golfplaat weegt 2 kg per m².