Dakbedekking

Kuras is dé specialist voor wand en dak, en is dus als geen ander thuis op het gebied van dakbedekking. We wijzen u graag de weg in onze voorraad bitumineuze en kunststof materialen voor op het dak.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 53

Van hoog naar laag sorteren
 1. Ruime keuze uit kleuren en maatvoeringen

  Advies en
  een offerte op maat?

  • Snelle levering uit voorraad
  • Eenvoudig retourneren
  • Vragen? bel +31 (0) 342 442 828
per pagina

Bitumineuze dakbedekking

Al jaren gebruiken bouwers in het hele land graag bitumineuze bestanddelen voor het bouwen van daken. Niet zo gek, als we de eigenschappen van deze bedekking op een rijtje zetten. Bitumineuze rollen of leien zijn gemaakt van dikke aardolie, gecombineerd met polyester, glasvlies en/of leislag. Vooral voor platte daken gebruiken bouwers deze rollen vaak omdat het materiaal zo flexibel is. Ze komen echter ook voor op licht hellende daken van hallen, schuren of bedrijfspanden. Deze vorm van dakbedekking uitstekend bestand tegen vochtigheid en relatief voordelig. Bovendien is de levensduur bijzonder lang, en het materiaal is goed te repareren, zodat bitumineuze bedekking ook een verantwoorde keuze is. Kuras heeft rollen of leien met verschillende toplagen in het assortiment.

Kunststof dakbedekking

Veel mensen kiezen ook voor kunststof dakbedekking, ook wel EPDM genoemd. Deze letters staan voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. De bestanddelen zijn een combinatie van rubber en andere elastische materialen, dat het een bijzonder sterke dakbedekking maakt. Regen, wind, zon of extreme weersomstandigheden krijgen nauwelijks vat op het dak. Daar komt bij dat onkruid geen kans krijgt zich wortelen in het materiaal, dat een levensduur heeft van 40 tot 50 jaar. Dat is nog eens duurzaam bouwen.

Toebehoren snel op de bouwplaats

Als specialist op het gebied van dakbedekking, heeft Kuras ook een groot assortiment toebehoren. Zo vindt de bouwer alles wat hij nodig heeft voor zijn bouwproject op één adres. Voor de ontluchting van een plat dak bijvoorbeeld, is er de dubbelwandige platplaat. Evenals ontluchtingskappen, leverbaar in diverse afmetingen. Daarbij hebben in ons assortiment ook daktrimmen, mastiekhoeken en ander materiaal. En natuurlijk andere veelgebruikte spullen als contactlijm en tape voor ondergronden van bijvoorbeeld bitumen. Allemaal niet te missen als u het dak op gaat.

Advies nodig op het gebeid van dakbedekking?

Vragen over dakbedekking? Laat het ons weten. Ervaren product-adviseurs helpen u graag aan een waterdicht advies. We zijn bereikbaar via e-mail,: info@kuras.nl, telefoon: 0342-442828 en ook via WhatsApp: 06-46452375.