Platdak isolatie

Voorkom dat u de verkeerde keuze maakt voor de isolatie van het platte dak van uw schuur, garage of woning! Bespaar op hoge energiekosten en maak het dak brandveilig.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 tips voor het isoleren van een plat dak

U wilt het platte dak van uw schuur, garage of uitbouw isoleren? Kies dan voor de uitstekend isolerende én brandwerende isolatieplaten van Recticel. Leverbaar in verschillende diktes. U kunt ook bij Kuras terecht voor dakbedekking die bovenop de isolatie wordt geplaatst. Lees hieronder de 5 tips die u moet kennen als u een plat dak gaat isoleren.

#1 Kies voor isolatie van buitenaf

Door isolatieplaten bovenop het dak te plaatsen, zullen deze zoveel mogelijk warmte opnemen en absorberen, zodat het onder het dak koel blijft, de temperatuur constant en minder onderhevig is aan schommelingen.

#2 Bepaal isolatiewaarde en dikte van de panelen

Hoe dikker het isolatiepaneel, hoe beter het materiaal warmte of kou vast kan houden. Er is keus uit veel verschillende diktes, van 30 tot maar liefst 140 mm. Afhankelijk van de isolatiewaarde die u wilt bereiken, kiest u de juiste dikte.

#3 Kies voor de juiste brandwerendheid van de isolatie

Stelt u extra hoge eisen aan brandwerendheid van de isolatiepanelen? Dan zijn de Silver panelen van Recticel de beste keuze. Deze hebben een speciale extra brandwerende folie. De Recticel Powerdeck platen voldoen ook uitstekend. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar de beste keuze als u de isolatieplaten wilt verlijmen.

#4 Makkelijke verwerking door handzame afmetingen

Smalle platen van 600mm laten zich makkelijk bewerken/handling, ook door bijvoorbeeld smalle trap doorgangen in geval van renovatie. Niet enkel voor dak- maar ook voor vloerisolatie toe te passen. En alles op voorraad

#5 De juiste dakbedekking kiezen

Is het dak geïsoleerd, dan is het zaak om hier de juiste dakbedekking overheen te leggen. EPDM dakbedekking is het meest eenvoudig te leggen. Dit materiaal kan gelijmd worden en hoeft maar in één laag aangebracht te worden. EPDM kunt u ook op maat bestellen. Gaat u met EPDM aan de slag, kies dan voor een dag dat het niet regent. Lijm en nattigheid gaan niet goed samen. EPDM is gemaakt van synthetisch rubber, is erg duurzaam en gaat erg lang mee. Tot maar liefst 30 jaar.

 

U kunt ook kiezen voor stroken dakleer als dakbedekking. Dit is een voordeliger keuze, maar vraagt meer tijd en wordt door middel van branden aangebracht. Dakleer wordt in twee lagen op het dak geplaatst.

Nog vragen over platdak isolatie? Vraag het Kuras

Neem contact op voor een goed advies over platdakisolatie Heeft u nog vragen over het isoleren van een plat dak? Vraag het gerust aan één van onze productadviseurs. Kuras is al meer dan tien jaar actief als groothandel in bouwmaterialen. Zo hebben we veel ervaring en kennis op het gebied van dak, wand en isolatie. We zijn bereikbaar via info@kuras.nl, 0342 - 44 28 28 of 06-46452375 (WhatsApp).