Afvoeren en doorvoeren

Voor de aanvoer en afvoer van lucht in een ruimte wordt gebruik gemaakt van een dakdoorvoer. Een dakdoorvoer zorgt voor een optimale (mechanische) ventilatie. Voor ieder daksoort heeft Kuras de benodigde dakdoorvoer onderdelen beschikbaar. Zo kunnen we voorzien in dakdoorvoeren voor platte daken en voor hellende daken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Ruime keuze uit kleuren en maatvoeringen

  Advies en
  een offerte op maat?

  • Snelle levering uit voorraad
  • Eenvoudig retourneren
  • Vragen? bel +31 (0) 342 442 828
per pagina

Dakdoorvoeren hemelwater 

Een heel belangrijk onderdeel van het dak is de afvoer. Een afvoer zorgt ervoor dat al het hemelwater, zoals regen, hagel en sneeuw, efficiënt van het dak wordt afgevoerd naar de riolering. Een goede afvoer voorkomt problemen aan en rondom het pand, zoals lekkages en overstromingen.

 

Kuras heeft verschillende soorten dakdoorvoeren beschikbaar voor de verschillende soorten dakbedekking:

 • Vierkante hemelwaterafvoeren; geschikt voor een afvoer die door een opstaande dakrand heen gaat en aan de buitengevel moet worden aangesloten aan de afvoer.
 • Ronde hemelwaterafvoeren; geschikt voor een afvoer die recht door het dak heen naar beneden moet lopen. 

 

In het dakdoorvoer assortiment van Kuras vindt u deze beide varianten gemaakt van verschillende materialen, in verschillende maten, met verschillende hoeken en in verschillende kleuren.

Dakdoorvoeren voor verschillende daken

Bij binnenruimtes is een optimale ventilatie essentieel. Deze ventilatie kan natuurlijk of mechanisch tot stand worden gebracht. Bij een natuurlijke ventilatie wordt er gebruik gemaakt van de tocht die zorgt dat de lucht zich van binnen naar buiten kan verplaatsen. Bij een mechanische ventilatie wordt dit proces mechanisch ‘nagebootst’.

 

Om de ventilatie tot stand te laten komen is een dakdoorvoer nodig. Voor ieder soort dak heeft Kuras geschikte dakdoorvoer oplossingen. Zo vindt u bijvoorbeeld enkelwandige plakplaten, dubbelwandige plakplaten en ontluchtingskappen in ons assortiment.

Dakdoorvoeren bestelt u eenvoudig bij Kuras

Kuras levert alle benodigde materialen voor dak, wand en gevel. De dakdoorvoeren maken deel uit van dit assortiment. We bieden u een diversiteit aan mogelijkheden, maatwerk en advies op maat. 

 

Voordelen van bestellen bij Kuras: ✓ Een groot assortiment A-merken ✓ Direct uit voorraad leverbaar ✓ Binnen één werkdag wordt uw bestelling afgeleverd ✓ De Kuras specialisten hebben veel kennis van zaken en adviseren u graag