Zetwerk ziet u bij de meest uiteenlopende projecten terug. Met zetwerk kunt u namelijk uw projecten netjes afwerken. Of het nu om een wand gaat die u aan de hoeken wilt afwerken of een deur die wilt voorzien van een strakke rand, met zetwerk is uw project net wat beter afgewerkt. Maar welk zetwerk past nu het beste bij uw toepassing? Om u daarmee op weg te helpen hebben we de verschillende opties voor u op een rijtje gezet.

Lattrop Zetwerk - Kuras

Zetwerk van aluminium, zink, RVS en staal

Zetwerk kan gemaakt worden van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn voordelen en zijn nadelen, daarom is er voor elk materiaal een ideale toepassing. Welke materialen dat zijn en waar u ze het beste voor kunt gebruiken leggen we graag voor u uit.

Aluminium zetwerk

Zetwerk van aluminium heeft als grootste voordeel zijn gewicht. Aluminium is namelijk een stuk lichter dan het standaard gebruikte staal. Hierdoor is zetwerk van aluminium ideaal voor toepassingen waar gewicht een belangrijke rol speelt. Een nadeel van aluminium is wel dat het licht gevoelig is voor roestvorming. Voor toepassingen waar het zetwerk in aanraking komt vocht of waar het zetwerk onbeschermd in vochtige ruimtes of buiten wordt gebruikt is aluminium zetwerk minder goed aan te bevelen. Wij leveren aluminium zetwerk in diktes van 1 en 2 millimeter.

Voordelen aluminium zetwerk:

+ Stevig, maar toch licht van gewicht en dus ideaal voor lichtere constructies

Nadelen aluminium zetwerk:

- Licht gevoelig voor corrosie

 

Verzinkt zetwerk

Het verzinkt zetwerk wat wij in ons assortiment hebben is Sendzimir verzinkt staal. Dit zetwerk is gemaakt door plaatstaal een elektrolytische behandeling te geven. Dit zorgt ervoor dat Sendzimir verzinkt staal roestwerend is. Als u zetwerk voor buitentoepassingen wilt gebruiken is verzinkt zetwerk dus een goede keuze. Een nadeel is wel dat het materiaal niet in verschillende kleuren leverbaar is en dus minder geschikt is voor zichtwerk. Sendzimir verzinkt zetwerk is beschikbaar in diktes van 1 en 2 millimeter.

Voordelen verzinkt zetwerk:

+ Roestwerend en dus ideaal voor gebruik buiten

Nadelen verzinkt zetwerk:

- Niet in verschillende kleuren beschikbaar

 

RVS zetwerk

Zetwerk van roestvrij staal (RVS) is, net als verzinkt zetwerk, goed beschermd tegen roestvorming. Daarnaast heeft het ook een mooi strak uiterlijk en is het dus ook goed te gebruiken bij zichtwerk. U kunt daardoor RVS zetwerk vaak terugvinden in keukens bij bijvoorbeeld werkbladen en achterwanden. Een nadeel van RVS zetwerk is wel dat het relatief zwaar is. Bij constructies waar gewicht een belangrijke rol speelt is het dus minder geschikt om zetwerk van RVS te gebruiken. RVS zetwerk wordt geleverd in diktes van 0,8 en 1,5 millimeter.

Voordelen RVS zetwerk:

+ Beschermd tegen roestvorming

+ Strak uiterlijk en dus geschikt voor zichtwerk

Nadelen RVS zetwerk:

- Zwaar en dus niet ideaal voor lichte constructies

 

Zetwerk van staal met een coating

Het meeste zetwerk wordt gemaakt van staal met een coating. Deze coating beschermt niet alleen het staal, u kunt vaak ook de kleur van de coating kiezen. Hierdoor is dit zetwerk ideaal voor zichtwerk. De eigenschappen van gecoat zetwerk zijn afhankelijk van de gebruikte coating. Als u meer wilt weten over gecoat staal kunt u daar meer over lezen op onze blog.

 

Zetwerk dakranden, lekdorpels en buitenranden

Zetwerk is beschikbaar in veel verschillende variaties. Afhankelijk voor waarvoor u het wilt gebruiken zijn er verschillende vormen waarin u het zetwerk kunt laten vormen. Welke vormen er mogelijk zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden leggen we hier verder voor u uit.

Binnenhoek Zetwerk - Kuras

Buiten- en binnenhoek

Buiten- en binnenhoeken zijn de meest toegepaste varianten van zetwerk. Deze varianten kunnen dan ook op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het meest worden ze gebruikt om hoekverbindingen aan zowel de binnen- als buitenkant af te werken.

Lekdorpel Zetwerk

Lekdorpel

Een lekdorpel wordt ook wel een waterslag genoemd. Een lekdorpel gebruikt u om de onderkant van uw kozijn of buitenwand af te werken. Zo zorgt de lekdorpel ervoor dat er geen water naar binnen kan komen. De lekdorpel wordt aan de onderkant van het kozijn in een naad geplaatst, waardoor het over de wand heen valt. De lekdorpel wordt gezet met een profiel van 0,7 mm dik staal.

Bovennok

Bovennok

De bovennok ziet u veel terug bij bijvoorbeeld stallen of schuren. Daar wordt het op de nok geplaatst om het dak waterdicht te maken en netjes af te werken. 

U-Profiel Zetwerk - Kuras

U-Profiel

U-profielen zijn ideaal om sandwichpanelen en gevelpanelen mee te plaatsen en af te werken. Door de U-vorm kunt u gemakkelijk de zijkanten van de panelen netjes afwerken. Om die reden wordt het ook gebruikt om deuren mee te monteren.

Lattrop Zetwerk Close-Up - Kuras

Zetwerk op maat

Werken met zetwerk is vaak een kwestie van maatwerk. Geen één project is helemaal hetzelfde en u wilt natuurlijk wel de perfecte afwerking van uw project. Daarom hebben we bij Kuras een breed assortiment aan zetwerk. Hierdoor kunt u altijd het passende zetwerk vinden voor uw project. Voor de perfecte afwerking is zetwerk op maat ook mogelijk bij Kuras. Via onze zetwerk-tool kunt eenvoudig zetwerk op maat bestellen. Staat uw gewenste zetwerk er niet bij? Neem dan contact met ons op. Dan helpen we u graag verder.

Zetwerk bestellen bij Kuras

Zetwerk bestellen

Als u zetwerk wilt bestellen bent u bij Kuras aan het juiste adres. Bij ons kunt u heel eenvoudig zetwerk online bestellen. Als u nog vragen heeft over uw zetwerk of u bent op zoek naar zetwerk op maat, dan kunt ook contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag en hebben ook veel maatwerkmogelijkheden. Naast zetwerk hebben we divers plaatwerk en nog veel meer materialen voor dak, wand en gevel. Bekijk ons complete assortiment en start uw nieuwe klus goed met Kuras!