Kingspan - KS600/1200 AWP - gevelpaneel - PIR - 45 t/m 150 mm

 • Beschikbaar in meer dan 120 kleuren.
 • Zowel horizontaal als verticaal te monteren.
 • Onzichtbare (blinde) bevestiging.
 • Rc-waarde: 1,75 t/m 7,20.
 • Tot lengtes van 17,9 meter.
 • Grote overspanningen in Longspan-uitvoering.
 • Fabrieksmatige aangebrachte weersafdichting in de zijoverlap.
 • Certificering: Optioneel FM Approval 4880, 4881 & 4882.
 • Profilering: Convex, Euro-Box, Mini-Micro, Micro-Rib, Plank, Tramline, Wave, Curvewall en Louvre.
Kingspan
Beschrijving

Kingspan AWP gevelpaneel

Kingspan AWP sandwichpaneel omvat het assortiment geïsoleerde Architectonische Gevelpanelen met PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern. Het gevelpaneelsysteem met onzichtbare bevestiging is verkrijgbaar in negen afzonderlijke profileringen. De panelen kunnen in de lengte of breedte (verticaal of horizontaal) en/of gebogen worden toepast, afhankelijk van de profilering. Daarnaast zijn de KS600-1000 AWP gevelpanelen verkrijgbaar in Longspan-uitvoering. Dit betekent dat ze hetzelfde profiel hebben, maar een grotere overspanning realiseren.

Toepassing AWP gevelpaneel

KS600-1200 AWP geïsoleerde gevelpanelen zijn uitermate geschikt voor commerciële en industriële gebouwen met een hightech uitstraling waarbij esthetiek en markant voorkomen een belangrijke rol spelen. Dankzij de negen profileringen en de mogelijkheid om deze te combineren voor verschillende visuele effecten ontstaat een ongeëvenaarde ontwerpvrijheid voor architecten.

Isolatiemateriaal

KS600-1200 AWP geïsoleerde gevelpanelen bestaan uit een ECOsafe en FIREsafe polyisocyaanuraatschuim (PIR) kern met lambdawaarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) λ = 0,02 W/m.K. Door de lage bijdrage aan de opwarming van de aarde levert de isolatiekern credits voor duurzaamheidscertificeringsystemen zoals BREEAM op. De PIR isolatiekern is niet schadelijk voor de zonlaag (zero ODP) en in diverse uitvoeringen leverbaar.

Brandveiligheid

De panelen met de FIREsafe PIR-kern zijn goedgekeurd door de Loss Prevention Certification Board (LPCB) op basis van LPS 1181 klasse EXT-B en hebben een FM Approval 4880 & 4881. De panelen voldoen aan de Europese brandclassificatie B-s2, d0 conform de EN 13501-1 en optioneel aan B-s1, d0. Brandweerstand conform FIREsafe selector.

Luchtdichtheid

Bij toepassing van geïsoleerde dak- en gevelpanelen van Kingspan kan een totale luchtdichtheid worden behaald van 3 m³/u/m² bij 50 Pa bij standaard detaillering. Afhankelijk van nauwkeurige montage en detaillering kan een hogere luchtdichtheid worden bereikt.

Afdichting

Standaard voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte dichting in de langsnaad.

Kwaliteit en duurzaamheid

KS600-1200 AWP geïsoleerde gevelpanelen zijn vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit, met behulp van state-ofthe-art productieapparatuur die voldoet aan strenge normen van kwaliteitscontrole volgens EN ISO 9001 standaard. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en levensduur voor lange termijn gewaarborgd. De panelen worden daarnaast geproduceerd onder Milieumanagementsysteem EN ISO 14001 en voldoen aan OHSAS 18001 Arbomanagementsysteem.

Garantie

Kingspan biedt een totaalgarantie tot 25 jaar op de structurele en thermische prestaties van haar panelen en een garantie tot 40 jaar op haar coatings (afhankelijk van projectspecifieke informatie).

Milieu

Dit ECOsafe systeem kan mogelijk Green Guide A+ geclassificeerd worden conform de ‘The Green Guide to Specification’ van BRE Global. De classificatie wordt toegewezen op basis van de Green Guide 2008 criteria. Het systeem is onderhevig aan projectspecifieke assessments.

Specificaties
 • Merk
  Kingspan
 • Toepassing
  Gevel
 • Materiaal
  PIR
 • Bevestiging
  Onzichtbaar