Kingspan - KS1000 SRW - dakpaneel - 40 t/m 80 mm

Kingspan
Beschrijving

Kingspan golfpaneel SRW

Het KS1000 SRW is een dakpaneel met golfplaatprofiel dat perfect is voor dakrenovaties. De buitenplaat van het dakpaneel is voorzien van zes golven inclusief overlap voor onderlinge aansluiting. 

Toepassing KS1000 SRW

KS1000 SRW geïsoleerde dakpanelen zijn uitermate geschikt voor gebouwen waarbij op economische efficiënte wijze een stijlvol eindresultaat dient te worden behaald. Door de 'matte' polyester coating en de sinusvormige bovenzijde beantwoordt dit paneel aan het uiterlijk van een traditioneel golfplatendak. KS1000 SRW wordt toegepast bij gebouwen waarvan de dakhelling na doorbuiging 4° of meer is.

 

Isolatiemateriaal

KS1000 SRW geïsoleerde dakpanelen bestaan uit een ECOsafe en FIREsafe polyisocyaanuraatschuim (PIR) kern met lambdawaarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) λ = 0,02 W/m.K. Door de lage bijdrage aan de opwarming van de aarde levert de isolatiekern credits voor duurzaamheidscertificeringsystemen zoals BREEAM op. De PIR isolatiekern is niet schadelijk voor de ozonlaag (zero ODP) en in diverse uitvoeringen leverbaar.

Brandveiligheid

De panelen met de FIREsafe PIR-kern zijn goedgekeurd door de Loss Prevention Certification Board (LPCB) op basis van LPS 1181 klasse EXT-B. De panelen voldoen aan de Europese brandclassificatie B-s2, d0 conform de EN 13501-1 en optioneel aan B-s1, d0. Brandweerstand conform FIREsafe selector.

Luchtdichtheid

Bij toepassing van geïsoleerde dak- en gevelpanelen van Kingspan kan een totale luchtdichtheid worden behaald van 3 m³/u/m² bij 50 Pa bij standaard detaillering. Afhankelijk van nauwkeurige montage en detaillering kan een hogere luchtdichtheid worden bereikt.

Afdichting

Standaard voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte dichting in de langsoverlap. Optioneel verkrijgbaar zonder dichting.

Kwaliteit en duurzaamheid

KS1000 SRW geïsoleerde dakpanelen zijn vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit, met behulp van state-ofthe-art productieapparatuur die voldoet aan strenge normen van kwaliteitscontrole volgens EN ISO 9001 standaard. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en levensduur voor lange termijn gewaarborgd.

De panelen worden daarnaast geproduceerd onder Milieumanagementsysteem EN ISO 14001 en voldoen aan OHSAS 18001 Arbomanagementsysteem.

Garantie

Kingspan biedt een totaalgarantie tot 25 jaar op de structurele en thermische prestaties van haar panelen en een garantie tot 40 jaar op haar coatings (afhankelijk van projectspecifieke informatie).

Milieu

Dit ECOsafe systeem kan mogelijk Green Guide A+ geclassificeerd worden conform de `The Green Guide to Specification’ van BRE Global. De classificatie wordt toegewezen op basis van
de Green Guide 2008 criteria. Het systeem is onderhevig aan projectspecifieke assessments.

Specificaties
 • Merk
  Kingspan
 • Toepassing
  Dak
 • Nuttige breedte
  1.000 mm
 • Profiel
  Golfprofiel
 • Materiaal
  PIR
 • Bevestiging
  Zichtbaar