SVK - Decoboard Pure

 • Natuursteen look met voordelen van vezelcement.
 • Transparant tot semi-transparante watergedragen coating.
 • Onderhoudsvriendelijk en een topkwaliteit.
 • Brandveilig.
Beschrijving

Decoboard Pure

De Decoboard Pure gevelplaten hebben een levendige en natuurlijke look. De platen hebben hetzelfde zacht gewolkte patroon van de Puro Plus gevelplaat. De platen zijn steeds met een transparante of semi-transparante coating afgewerkt. Momenteel is ze reeds beschikbaar in 3 verschillende kleurtinten. Van lichtgrijs tot zeer donkergrijs.

Natuursteen look met voordelen van vezelcement

Een gevelplaat met de look van echte natuursteen maar met alle voordelen van vezelcement. Het zacht gewolkt patroon van deze gevelplaat maakt dit tot een uniek product. Bovendien is deze gevelplaat beschikbaar in drie verschillende grijstinten.

Transparant tot semi-transparante watergedragen coating, voor glanzende uitstraling

De transparente of semi- transparente afwerkingslaag op de voorkant geeft de Decoboard Pure een zacht glanzende uitstraling. Door de coating behoudt de plaat zijn éénzelfde uitstraling en hebben weersinvloeden geen zichtbare inwerking op deze plaat.

Onderhoudsvriendelijk en een topkwaliteit

Decoboard Pure gevelplaten vragen slechts een beperkt onderhoud. Zuiver water of water met een neutrale allesreiniger volstaat om de gevelplaten op te frissen. Daarnaast laat SVK de Decoboard Pure gevelplaten, gemaakt uit enkel de allerbeste grondstoffen, op natuurlijke wijze uitharden in droogkamers. Dit geleidelijke droogproces zorgt voor een extra sterke, stabiele plaat.

Kwaliteit

Decoboard Pure gevelplaten voldoen aan de voorschriften van de Europese norm EN 12467 ‘Vlakke platen van vezelcement – Productspecificaties en beproevingsmethoden’. Op elke verpakking zit een CE-label met de relevante kwaliteitscriteria. De Decoboard gevelplaten dragen de Europese technische beoordeling ETA 14/0284 (European Technical Assessment of de Europese Technische Beoordeling).

Brandveiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste prioriteiten bij SVK. De platen behoren tot de brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1 “Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen”. Concreet betekent dit dat onze gevelplaten slechts een zeer beperkte bijdrage tot de brand kunnen leveren en dat getest onder de meest strenge omstandigheden. In geval van brand is er slechts een beperkte rookontwikkeling en kunnen er geen brandende deeltjes van onze platen naar beneden vallen. Bij het ontwerp van een brandwerende wand of brandwerend plafond dient men ook steeds rekening te houden met de volledige opbouw van het element en aandacht te schenken aan de brandveiligheid van de andere gebruikte materialen, zoals isolatie, het montagesysteem, de onderlinge aansluitingen tussen de materialen.

 
Specificaties
 • Gewicht
  54 kg
 • Merk
  SVK
 • Materiaal
  Vezelcement
 • Lengte
  3.070 mm
 • Breedte
  1.220 mm
 • Dikte
  8 mm
 • Reactie op brand
  A2-s1,d0