Met de geschikte isolatieplaten maakt u uw huis duurzaam en wordt het wooncomfort verhoogd. Wilt u uw woning isoleren en weten hoe het bevestigen van isolatieplaten werkt? Met behulp van deze blog kunt u straks verschillende type isolaties helemaal zelf uitvoeren. 

Isolatieplaten bevestigingsmateriaal 

  • Houtschroeven
  • Gipsschroeven
  • Afstandschroeven
  • Dakschroeven
  • Slagpluggen
  • Renovatieplaat dakschroeven
  • zelfborende schroeven
  • Profast isolatiepluggen 

 

Hoe isolatieplaten snijden?

Isolatieplaten kunnen het beste verwerkt worden door middel van een gekarteld mes. Er zijn diverse messen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor isolatieplaten tot diktes van 60 mm. Isolatieplaten met een dikte groter dan 60 mm wordt geadviseerd een reciprozaag met gekarteld zaagblad of cirkelzaag te gebruiken. Er zijn ook speciale isolatie zagen op de markt.   

 

Hoe isolatieplaten bevestigen?

​​Bij Kuras vindt u een ruim aanbod aan isolatie bevestigingsmateriaal voor daken, wanden en gevels. Isolatieplaten zijn eenvoudig te bevestigen met de isolatieschroeven. Deze schroeven zijn speciaal gemaakt voor het bevestigen van isolatiemateriaal. Voor het inklemmen van Powerline en Du.Panel platen kunt u de H-profielen gebruiken. Met een T-profiel kunt u verschillende platen isolatiemateriaal met elkaar verbinden. Deze bevestigingsproducten zijn specifiek toepasbaar op isolatiemateriaal en sluiten naadloos aan bij de afwerking van isolatie. Voor iedere klus is er geschikt materiaal in het assortiment verkrijgbaar.

 

Type isolatie

 

Plat dak isoleren; hoe gaat het in zijn werk en waar op letten?

Het isoleren van platte daken is niet gemakkelijk. Zo is het belangrijk dat er een afschot wordt gemaakt om te zorgen dat er geen grote plassen op het platte dak komen te liggen. Het leggen van het nieuwe dakmateriaal vraagt ook om specialistische kennis en ervaring. Wilt u weten hoe het isoleren van een plat dak in zijn werk gaat en waar u op moet letten? Lees dan onze blog.

 

Gevelisolatie in vijf stappen 

Een goed gevelisolatie zorgt voor lage energiekosten en een comfortabel huis, omdat een gevelisolatie in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer de warmte buiten houdt.

Wij leggen uit hoe u in vijf stappen een goede gevelisolatie kan realiseren. 

Stap 1 | Controleer aan uw gevel of er al een vorm van isolatie aanwezig is. 

Stap 2 | Beslis op welke manier u de isolatie wilt gaan aanpakken: buitengevelisolatie, binnengevelisolatie of spouwmuurisolatie.

Stap 3 | Laat u het doen en kiest u voor spouwmuur- of  buitengevelisolatie? Dan is het advies om een specialist in te schakelen.

Stap 4 | Gaat u het zelf doen? Kies het juiste gevelisolatie materiaal

Stap 5 |Controleer of u recht heeft op subsidies. 

 

Vloerisolatie in vijf stappen 

 Een goede vloerisolatie helpt tegen koude voeten en hoge energiekosten. Wij leggen uit hoe u in vijf stappen een goede vloerisolatie kan realiseren. 

Stap 1 | Bekijk de kruipruimte. Om erbij te kunnen, moet de kruipruimte minimaal 45 cm hoog zijn.

Stap 2 | Bepaal of u isolering onder of boven uw vloer nodig heeft. 

Stap 3| Kies het vloerisolatie materiaal 

Stap 4 | Vindt een isolatiebedrijf 

Stap 5 | Controleer of u recht heeft op subsidies. 

 ​

Kies de isolatieplaten bij Kuras 

Recticel isolatieplaten

Voor ieder type dak is er geschikt Recticel isolatie materiaal beschikbaar. Voor hellende en platte daken, maar ook voor zoldervloeren. De isolatieplaten staan bekend om uitstekende brandwerende en isolerende eigenschappen. De Powerline platen zijn speciaal ontworpen voor de thermische isolatie van hellende daken. 

 

Rockwool isolatie 

De Rockwool isolatie is veelzijdig, sterk en toepasbaar in tal van situaties. Zo kan het isolatiemateriaal worden toegepast in gevels, wanden, vloeren en daken. Rockwool isolatiemateriaal heeft verschillende eigenschappen die het gebruik van dit materiaal aantrekkelijk maken. Het materiaal biedt namelijk thermisch comfort, is brandwerend en geluidsisolerend, wordt gemaakt van herbruikbaar en recyclebare grondstoffen, heeft een lange levensduur en is waterbestendig.

 

Ursa Isolatie

Ursa isolatie hebben alle kwaliteiten die nodig zijn voor isolatie. De verschillende eigenschappen van Ursa isolatiematerialen zijn warmte-isolatie, geluidsisolatie en brandwering. Het gebruik van dit isolatiemateriaal kan ervoor zorgen dat in gebouwen en panden een behaaglijke temperatuur wordt gegenereerd, terwijl het geluid wordt onderdrukt en de veiligheid wordt gewaarborgd. Dit materiaal is zeer geschikt voor professionals en doe-het-zelvers om op een kwalitatieve en duurzame manier daken, vloeren, wanden en holle wanden te isoleren.

 

Isolatieplaten bestellen bij Kuras 

Advies nodig bij het uitzoeken van materialen voor uw dak, wand en/of gevel? De persoonlijke productadviseur van Kuras helpt u graag verder. Zij vertellen u meer en adviseren u graag. Bel 0342-48 28 28 of stuur een mail naar info@kuras.nl