Colormat Scripto

Beschrijving

De Colormat Scripto gevelplaat is afgewerkt met een hydrofobering, dat is een matte waterafstotende transparante beschermlaag. Die beschermt de plaat tegen water en vuil. Dankzij deze beschermlaag verloopt het verouderingsproces op een natuurlijke wijze.

In de massa gekleurd

Colormat Scripto gevelplaten worden volledig in de massa gekleurd en afgewerkt met een hydrofobering. Doordat de platen in de massa gekleurd zijn krijgen de randen dezelfde look als de zichtzijde van de plaat voor een perfecte uitstraling.

Uniek reliëf

Colormat Scripto gevelplaten worden tijdens de productie diep geschuurd. Op de zichtzijde ontstaat hierdoor een uniek lijnenspel wat de gevel meer diepgang en karakter geeft.

Optimale duurzaamheid

Colormat Scripto gevelplaten geven uw gevel een afwerking die de tand des tijds doorstaat. Die duurzaamheid danken ze aan het gebruik van de allerbeste grondstoffen. De hydrofobering beschermt de platen tegen water en vuil en bovendien zijn ze onderhoudsarm.

Kwaliteit

Colormat voldoet aan de voorschriften van de Europese norm EN 12467:2004 ‘Vlakke platen van vezelcement – Productspecificaties en beproevingsmethoden’ Op elke verpakking zit een CE-label met de relevante kwaliteitscriteria.

Brandveiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste prioriteiten bij SVK. De platen behoren tot de brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1 “Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen”. Concreet betekent dit dat onze gevelplaten slechts een zeer beperkte bijdrage tot de brand kunnen leveren en dat getest onder de meeste strenge omstandigheden. In geval van brand is er slechts een beperkte rookontwikkeling en kunnen er geen brandende deeltjes van onze platen naar beneden vallen. Bij het ontwerp van een brandwerende wand of brandwerend plafond dient men ook steeds rekening te houden met de volledige opbouw van het element en aandacht te schenken aan de brandveiligheid van de andere gebruikte materialen, zoals isolatie, het montagesysteem, de onderlinge aansluitingen tussen de materialen.

technische informatie

Afmetingen (gekantrecht)

Lengte x breedte: 3050 x 1220 mm of 2500 x 1220 mm

Dikte: 8 mm

Fysieke eigenschappen (EN12467)

Volumegewicht (ovendroog): 1600 ± 50 kg/m³

Gewicht per m²: ± 14.4 kg

Buigsterkte (EN 12467)

Klasse: 5

Brandgedrag (EN 13501-1)

 Klasse: A2-s1, d0
Specificaties