SVK - Decoboard Classic

 • Trendy look met snelle levering.
 • Watergedragen coating voor optimale duurzaamheid.
 • Onderhoudsvriendelijk en een optimale kwaliteit.
 • Brandveilig.
Beschrijving

Decoboard Classic

De Decoboard Classic gevelplaten worden niet alleen vervaardigd uit de allerbeste grondstoffen, maar worden tevens afgewerkt met 3 lagen UV-bestendige acrylaatverf. De 6 beschikbare standaardkleuren van deze coating zijn tijdloos en geven uw gevel een moderne, trendy look. Vanaf 50 m² zijn quasi alle RAL en NCS kleuren mogelijk als u een kleur op maat wil laten maken.

Trendy look met een snelle levering

Dankzij de gladde acrylaatafwerking en de tijdloze kleuren geven de Decoboard Classic gevelplaten van SVK uw gevel een hedendaagse en trendy look. Onze 4 standaardkleuren zijn steeds op voorraad en kunnen snel geleverd worden. Voor de RAL en NCS kleuren is de levertijd iets langer

Watergedragen coating voor optimale duurzaamheid

De multi-layer afwerkingslaag op de voorkant en de watergedragen drenklaag op de achterkant van de gevelplaten garandeert een optimale duurzaamheid. SVK garandeert dan ook voor een periode van 10 jaar vanaf de leveringsdatum de duurzaamheid van het materiaal. Bovendien geeft SVK 10 jaar garantie op de kleur.

Onderhoudsvriendelijk en een optimale kwaliteit

Decoboard gevelplaten vragen slechts een beperkt onderhoud. Zuiver water of water met een neutrale allesreiniger volstaat om de gevelplaten op te frissen. SVK laat de Decoboard gevelplaten, geproduceerd met de allerbeste grondstoffen, op natuurlijke wijze uitharden in droogkamers. Dit geleidelijke droogproces zorgt voor een extra sterke, stabiele plaat.

Kwaliteit

Decoboard gevelplaten voldoen aan de voorschriften van de Europese norm EN 12467 ‘Vlakke platen van vezelcement – Productspecificaties en beproevingsmethoden’. Op elke verpakking zit een CE-label met de relevante kwaliteitscriteria. De Decoboard gevelplaten dragen de Europese technische beoordeling ETA 14/0284 (European Technical Assessment of de Europese Technische Beoordeling).

Brandveiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste prioriteiten bij SVK. De platen behoren tot de brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1 “Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen”. Concreet betekent dit dat onze gevelplaten slechts een zeer beperkte bijdrage tot de brand kunnen leveren en dat getest onder de meest strenge omstandigheden. In geval van brand is er slechts een beperkte rookontwikkeling en kunnen er geen brandende deeltjes van onze platen naar beneden vallen. Bij het ontwerp van een brandwerende wand of brandwerend plafond dient men ook steeds rekening te houden met de volledige opbouw van het element en aandacht te schenken aan de brandveiligheid van de andere gebruikte materialen, zoals isolatie, het montagesysteem, de onderlinge aansluitingen tussen de materialen.
 
Specificaties
 • Gewicht
  54 kg
 • Merk
  SVK
 • Materiaal
  Vezelcement
 • Lengte
  3.070 mm
 • Breedte
  1.220 mm
 • Dikte
  8 mm
 • Reactie op brand
  A2-s1,d0