Kingspan - KS1000 ZIP - Felsdakpaneel - 45 t/m 147 mm

Kingspan
Beschrijving

KS1000 ZIP felsdak

De KS1000 ZIP is een uniek geïsoleerd felsdak paneelsysteem bestaande uit een PIR isolatiekern. Dankzij de opstaande felsrand ontstaat een blinde bevestiging die ongeëvenaard is binnen de sandwichpanelenmarkt. In tegenstelling tot samengestelde felsdak systemen biedt KingZip de mogelijkheid om een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde te behalen met een relatief dun sandwichpaneel. De buitenplaat heeft een superieure waterafdichting speciaal geschikt voor gebouwen waarvan de dakhelling na doorbuiging 1,5° of meer is en voor gebogen daken met een minimale radius van 150m. De binnenzijde heeft een fraaie witte afwerking zonder zichtbare bevestigers.

Toepassing

KS1000 ZIP felsdak paneelsystemen zijn uitermate geschikt voor gebouwen waarbij hoge eisen worden gesteld aan esthetica en design. Het felsdaksysteem biedt de mogelijkheid om kantoren, scholen, woningen en winkelcentra een unieke uitstraling met esthetisch fraai lijnenspel te geven.

Isolatiemateriaal

KS1000 ZIP felsdak paneelsystemen bestaan uit een ECOsafe en FIREsafe polyisocyaanuraatschuim (PIR) kern met lambdawaarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) λ = 0,02 W/m.K. Door de lage bijdrage aan de opwarming van de aarde levert de isolatiekern credits voor duurzaamheidscertificeringsystemen zoals BREEAM op. De PIR isolatiekern is niet schadelijk voor de ozonlaag (zero ODP) en in diverse uitvoeringen leverbaar.

Brandveiligheid

De panelen met de FIREsafe PIR-kern zijn goedgekeurd door de Loss Prevention Certification Board (LPCB) op basis van LPS 1181 klasse EXT-B. De panelen voldoen aan de Europese brandclassificatie B-s2, d0 conform EN 13501-1. Brandwerendheid conform FIREsafe selector.

Luchtdichtheid

Bij toepassing van geïsoleerde dak- en gevelpanelen van Kingspan kan een totale luchtdichtheid worden behaald van 3 m³/u/m² bij 50 Pa bij standaard detaillering. Afhankelijk van nauwkeurige montage en detaillering kan een hogere luchtdichtheid worden bereikt.

Kwaliteit en duurzaamheid

KS1000 ZIP felsdak paneelsystemen zijn vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit, met behulp van state-of- the-art productieapparatuur die voldoet aan strenge normen van kwaliteitscontrole volgens EN ISO 9001 standaard. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en levensduur voor lange termijn gewaarborgd.
De panelen worden daarnaast geproduceerd onder Milieumanagementsysteem EN ISO 14001 en voldoen aan
OHSAS 18001 Arbomanagementsysteem.

 

Specificaties