Kingspan KingZip IP

Kingspan
Beschrijving

De KS500/1000 ZIP IP is een uniek geïsoleerd felsdak paneelsysteem bestaande uit een PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern. Dankzij de opstaande felsrand ontstaat een blinde bevestiging die ongeëvenaard is binnen de sandwichpanelenmarkt. De buitenplaat heeft een superieure waterafdichting speciaal geschikt voor gebouwen waarvan de dakhelling na doorbuiging 1,5° of meer is en voor gebogen daken met een minimale radius van 150m. De binnenzijde heeft een fraaie witte afwerking zonder zichtbare bevestigers.

Toepassing
KS500/1000 ZIP IP felsdak paneelsystemen zijn uitermate geschikt voor gebouwen waarbij hoge eisen worden gesteld aan esthetica en design. Het felsdaksysteem biedt de mogelijkheid om kantoren, scholen, woningen en winkelcentra een unieke uitstraling met esthetisch fraai lijnenspel te geven.

Isolatiemateriaal
KS500/1000 ZIP IP felsdak paneelsystemen bestaan uit een ECOsafe en FIREsafe polyisocyaanuraatschuim (PIR) kern met lambdawaarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) λ = 0,02 W/m.K. Door de lage bijdrage aan de opwarming van de aarde levert de isolatiekern credits voor duurzaamheidscertificeringsystemen zoals BREEAM op. De PIR isolatiekern is niet schadelijk voor de ozonlaag (zero ODP) en in diverse uitvoeringen leverbaar.

Brandveiligheid
De panelen met de FIREsafe PIR-kern zijn goedgekeurd door de Loss Prevention Certification Board (LPCB) op basis van LPS 1181 klasse EXT-B. De panelen voldoen aan de Europese brandclassificatie B-s2, d0 conform EN 13501-1. Brandwerendheid conform FIREsafe selector.

Luchtdichtheid
Bij toepassing van geïsoleerde dak- en gevelpanelen van Kingspan kan een totale luchtdichtheid worden behaald van 3 m³/u/m² bij 50 Pa bij standaard detaillering. Afhankelijk van nauwkeurige montage en detaillering kan een hogere luchtdichtheid worden bereikt.

Kwaliteit en duurzaamheid
KS500/1000 ZIP IP felsdak paneelsystemen zijn vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit, met behulp van state-of- the-art productieapparatuur die voldoet aan strenge normen van kwaliteitscontrole volgens EN ISO 9001 standaard. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid en levensduur voor lange termijn gewaarborgd.
De panelen worden daarnaast geproduceerd onder Milieumanagementsysteem EN ISO 14001 en voldoen aan
OHSAS 18001 Arbomanagementsysteem.

Garantie
Kingspan biedt een totaalgarantie tot 25 jaar op de structurele en thermische prestaties van haar panelen en een garantie tot 40 jaar op haar coatings (afhankelijk van projectspecifieke informatie).

Milieu
Dit ECOsafe systeem kan mogelijk Green Guide A+ geclassificeerd worden conform de ‘The Green Guide to Specification’ van BRE Global. De classificatie wordt toegewezen op basis van de Green Guide 2008 criteria. Het systeem is onderhevig aan projectspecifieke assessments.

Specificaties