SVK - Ornimat

 • Creatieve vrijheid door de 18 beschikbare kleuren.
 • Op en top maatwerk.
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Brandveilig.
Beschrijving

SVK Ornimat

Ornimat gevelplaten garanderen een perfecte afwerking en een duurzaam en aantrekkelijk resultaat. De kern bestaat uit vezelcement, afgewerkt met een UV-bestendige tweecomponenten polyurethaanverf met mat uitzicht. De plaatranden worden gekantrecht en gekleurd met dezelfde coating als de zichtzijde. Zo ziet uw gevel er steeds uniform uit, ongeacht de invalshoek. Bovendien sluit de coating de absorptie van vocht via de randen uit.

Maatwerk met hoogwaardige coating

Ornimat is op en top maatwerk. De gevelplaten worden volgens de opgegeven afmetingen verzaagd: schuin, gebogen, met of zonder voorgeboorde gaten. De platen en randen worden tegelijk gekleurd zodat een kant-en-klaar product de fabriek verlaat. Dit product is voorzien van een watergedragen en uv-bestendige Polyurethaan coating met meegekleurde randen. Hierdoor wordt een optimale duurzaamheid en een uniform visueel geheel gegarandeerd.

Onderhoudsvriendelijk en topkwaliteit

Ornimat gevelplaten vragen slechts een beperkt onderhoud. Zuiver water of water met een neutrale allesreiniger volstaat om de gevelplaten op te frissen. Daarnaast laat SVK de Ornimat gevelplaten, gemaakt uit enkel de allerbeste grondstoffen, op natuurlijke wijze uitharden in droogkamers. Dit geleidelijke droogproces zorgt voor een extra sterke, stabiele plaat.

Kwaliteit

Ornimat voldoet aan de voorschriften van de Europese norm EN12467:2004 ‘Vlakke platen van vezelcement – Productspecificaties en beproevingsmethoden’ en aan de eisen van het Besluit Bodemkwaliteit (Nederland). Op elke verpakking zit een CE-label met de relevante kwaliteitscriteria. De Ornimat gevelplaten dragen de Europese technische beoordeling ETA 14/0284 (European Technical assessment of de Europese Technische Beoordeling).

Brandveiligheid

Veiligheid is één van de belangrijkste prioriteiten bij SVK. De platen behoren tot de brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens de Europese norm EN 13501-1 “Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen”. Concreet betekent dit dat onze gevelplaten slechts een zeer beperkte bijdrage tot de brand kunnen leveren en dat getest onder de meeste strenge omstandigheden. In geval van brand is er slechts een beperkte rookontwikkeling en kunnen er geen brandende deeltjes van onze platen naar beneden vallen. Bij het ontwerp van een brandwerende wand of brandwerend plafond dient men ook steeds rekening te houden met de volledige opbouw van het element en aandacht te schenken aan de brandveiligheid van de andere gebruikte materialen, zoals isolatie, het montagesysteem, de onderlinge aansluitingen tussen de materialen.

 
Specificaties
 • Gewicht
  54 kg
 • Merk
  SVK
 • Materiaal
  Vezelcement
 • Lengte
  3.070 mm
 • Breedte
  1.220 mm
 • Dikte
  8 mm
 • Kleuren
  EST12 black, EST11 carbon, EST10 shadow, EST09 jet, EST08 stone, EST07 grey, EST06 steel, EST05 quartz, EST04 ivory, EST03 cream, EST03 cream, EST02 seashell, EST01 white, ELM06 wood, ELM05 water, ELM04 forest, ELM03 sand, ELM02 sunrise en ELM01 fire
 • Reactie op brand
  A2-s1,d0